Незабутні фестини: у Львові відсвяткували «Великдень в Гаю»

16–23 квітня 2017 року

Незабутні фестини: у Львові відсвяткували «Великдень в Гаю» 2017-10-06T16:07:35+00:00

Подія

16-17 квітня у Музеї народної архітектури та побуту відбулося незабутнє святкування – «Великдень в Гаю». Вже традиційно генеральним партнером стала «Компанія Ензим», яка щороку долучається до святкових заходів музею. Цього разу, крім традиційних гаївок, виступів народних колективів та розіграшу хлібопічок, компанія підготувала для відвідувачів Гаю особливий сюрприз – «Веселу пекарню», де діти мали змогу навчитись випікати булки, слойку, трубочки та інші смаколики.

Кілька сотень дітей змогли відчути себе в ролі пекарів та пригостити своєю першою випічкою близьких, адже всі смаколики, зроблені власноруч, діти мали змогу забрати із собою. А запам’ятати ці моменти допомогла спеціально облаштована фотозона, де кожен відвідувач міг безкоштовно отримати миттєве фото на згадку.

«Під час святкування кожен маленький відвідувач, і також дорослий, міг спробувати себе в ролі пекаря. Ми випікаємо дуже гарні булочки, круасани, також рогалики, різні трубочки сирні і багато різної випічки на основі «Львівських дріжджів». Наші булочки ростуть, вони є цікавими, креативними, тому що кожна дитина вкладає туди любов і свою дитячу щирість. Діти все змішують, вимішують, додають у них начинки. І хоча з дітворою все літало, яйця розбивалися, борошно розсипалось, але все відбулось дуже весело, цікаво і ніхто не виходив звідси без усмішки», – розповідає куратор «Веселої пекарні» Олег Пригода.

Також під час святкувань «Великодня у гаю» на великій галявині проходили традиційні гаївки, забави та виступи народних колективів з України та Австрії. За доброю звичкою, відбувся і конкурс для господинь, головним призом якого стала хлібопічка від ТМ «Львівські дріжджі». Чоловіки мали на смак вгадати паску своєї дружини, аби виграти цінний приз. Найспритнішим у цьому став львів’янин Євген Тичковський, який безпомилково вгадав випічку дружини Ірини, за що й виграв хлібопічку.

«Запрошували сімейні пари, хто має пасхальну випічку з собою. А ми її взяли, щоб перекусити. Почули, що тут дегустаційний конкурс оголошується і вирішили взяти участь. Було зовсім не важко, бо всі паски різні. Як я її вгадав? Бо вона була без цукру. А тут були всі різні: то солодкі, то сухі, а своя паска – вона ж зрозуміла», – поділився враженнями Євген Тичковський, переможець конкурсу. Пан Євген зауважує, що першим ділом у новій хлібопічці випікатиме саме домашній хліб, бо він є всьому голова.

Ці численні сюрпризи стали можливими завдяки спонсорській підтримці «Компанії Ензим», яка протягом уже кількох років є партнером Музею. Генеральний директор «Компанії Ензим» Олена Вовк зауважує, що це приємний привід відсвяткували Великдень разом, показати найменшим відвідувачам Гаю секрети роботи із тістом і допомогти музею реставрувати експонати.

«Нам дуже приємно бути генеральним спонсором свята. Ми як найбільший виробник дріжджів в Україні найближче долучені до випікання паски. Окрім фінансування свята, ми приготували різноманітні заходи для львів’ян і гостей міста: це і гаївки, і різноманітні розваги, конкурси. І найбільша родзинка свята – «Весела пекарня», коли діти приходять на майстер-класи і вчаться випікати булочки, якими зможуть потім почастувати своїх батьків, – розповідає Олена Вовк, генеральний директор ПрАТ «Компанія Ензим». – «Ензим» підтримує «Великдень в Гаю» вже не вперше, взагалі ми є генеральним партнером і під час «Свята Хліба» та «Різдва в Гаю», тому що ми любимо і всіляко намагаємось підтримати цей музей. Таким чином ми стараємось зберегти традиції та культуру, допомогти нашому місту, адже частина виручених коштів за квитки іде на реставрацію».

«Великдень в Гаю» щороку є знаковим святом для львів’ян та гостей міста, адже наповнює цей світлий день атмосферою щирих українських традицій в неповторному просторі Музею народної архітектури та побуту.

Завантажити текст

Відео

Фотогалерея

Завантажити фотогалерею

Цифра

Понад 13 тисяч гостей відвідали цьогорічне свято «Великдень в Гаю»

358 тисяч гривень зібрали під час свята «Великдень в Гаю» на діяльність музею

Цитата

«Нам дуже приємно бути генеральним спонсором свята. Ми як найбільший виробник дріжджів в Україні найближче долучені до випікання паски. Окрім фінансування свята, ми приготували різноманітні заходи для львів’ян і гостей міста: це і гаївки, і різноманітні розваги, конкурси. І найбільшою родзинкою свята – «Весела пекарня», коли діти приходять на майстер-класи і вчаться випікати булочки, якими зможуть потім почастувати своїх батьків. «Ензим» підтримує «Великдень в Гаю» вже не вперше, взагалі ми є генеральним партнером і під час «Свята Хліба» та «Різдва в Гаю», тому що ми любимо і всіляко намагаємось підтримати цей музей. Таким чином ми стараємось зберегти традиції та культуру, допомогти нашому місту, адже частина виручених коштів за квитки іде на реставрацію»
Олена Вовк, генеральний директор ПрАТ «Компанія Ензим»
Олена Вовк