«Компанія Ензим» почала впровадження міжнародної схеми сертифікації FSSC 22000

21-27 липня 2015 року

«Компанія Ензим» почала впровадження міжнародної схеми сертифікації FSSC 22000 2017-10-05T17:56:49+00:00

Подія

«Компанія Ензим» впроваджує міжнародну схему сертифікації FSSC 22000, яка забезпечить надійну систему управління безпечністю харчових продуктів. Підприємство має на меті запровадити повністю цю схему за півроку. А в першому кварталі 2016 року «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» проведе сертифікацію дріжджового заводу.

Схема сертифікації FSSC 22000 ставить перед підприємством більш жорсткі вимоги, які дозволять гарантувати перед споживачами і контролюючими органами випуск безпечної та якісної продукції. За цією схемою сертифікується не сам продукт, а система менеджменту безпечності харчових продуктів.

За словами директора із гарантування якості ПрАТ «Компанія Ензим» Івана Настасяка, із запровадженням цієї схеми на підприємстві дещо зміниться технологічний процес, обладнання, система менеджменту.

«Система сертифікації FSSC 22000 об’єднала стандарт ISO 22000 в основі якого лежать принципи НАССР (ХАССП) та стандарт ISO/TS 22002-1:2009 (де прописані методи реалізації інших Програм Попередніх Умов — ППУ), забезпечуючи управління ризиками за рахунок застосування комплексного підходу до управління. З впровадженням системи управління безпечністю харчових продуктів FSSC 22000 переваги матимуть як виробник, так і споживачі, адже буде встановлена чітка відповідальність за випуск якісного та безпечного продукту. Споживачі можуть бути певні, що отримають безпечну продукцію. Ця схема сертифікації також забезпечує ефективне управління внутрішніми процесами, знижує ризики повернень», — пояснив Іван Настасяк.

Підприємство має на меті запровадити повністю цю схему за півроку. А в першому кварталі 2016 року «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» проведе сертифікацію дріжджового заводу.

«З кожним роком все більше українських підприємств обирають для себе FSSC 22000. За офіційними даними, в Україні понад сто діючих сертифікатів, — розповідає провідний аудитор „Бюро Верітас Сертифікейшн Україна“ Віталій Розумець. — Сьогодні для підприємств з виробництва та переробки продуктів харчування сертифікат FSSC 22000 — це „квиток“ у вітчизняні супермаркети, які у своєму підході до постачальників орієнтуються на закордонні мережі, що увійшли на ринок України („Метро“, „Ашан“)».

Додамо, FSSC 22000 базується на міжнародному стандарті ISO 22000, а ПрАТ «Компанія Ензим» — це перше українське підприємство серед виробників дріжджів, яке пройшло сертифікацію ISO 22000.

ДОВІДКА:

Міжнародна схема сертифікації FSSC 22000 (Food Safety System Certification) забезпечує основу для ефективного управління безпечністю харчових продуктів. Вона визнана Global Food Safety Initiative (GFSI) у 2009 році. Вже 10 000 організації у більш ніж 140 країнах досягли FSSC 22000.

FSSC 22000 застосовується до таких категорій харчових продуктів, як продукти тваринного і рослинного походження, які швидко псуються, продукти тривалого зберігання при температурі навколишнього середовища, харчові інгредієнти.

Завантажити текст

Відео

Фотогалерея

Завантажити фотогалерею

Цитата

«З впровадженням системи управління безпечністю харчових продуктів FSSC 22000 переваги матимуть як виробник, так і споживачі, адже буде встановлена чітка відповідальність за випуск якісного та безпечного продукту. Споживачі можуть бути певні, що отримають безпечну продукцію. Ця схема сертифікації також забезпечує ефективне управління внутрішніми процесами, знижує ризики повернень»
Іван Настасяк, директор із гарантування якості ПрАТ «Компанія Ензим»
Андрій Цеглик