Дріжджовий завод відвідали учні літнього табору «Про.Світ»

30 червня — 6 липня 2015

Дріжджовий завод відвідали учні літнього табору «Про.Світ» 2017-10-05T17:56:49+00:00

Подія

Завод «Компанія Ензим» «проінспектували» 19 дітлахів із літнього табору Центру інноваційної освіти «Про.Світ». Діти відвідали підприємство вперше, до цього часу екскурсії проводили також для студентів чи технологів. Дітки змогли побачити весь процес виробництва від початку до кінця: спеціалісти компанії розповіли екскурсантам, що таке дріжджі, показали їх під мікроскопом, продемонстрували усі ланки виробництва аж до пакування. І що найцікавіше — діти самотужки протестували дріжджі — зробили булочки та посмакували свої вироби в Інноваційному центрі хлібопечення «Хлібний дім».

Екскурсантами були дев’ятнадцятеро допитливих дітей віком від 10 до 12 років. «Ми вирішили, що діткам буде цікаво спробувати самотужки зробити один із видів хлібобулочних виробів. Ми запросили їх у лабораторію, одягли в халати, дали кожному в руки тісто і показали, як зробити звичайні здобні булки, — розповідає керівник інноваційного центру хлібопечення „Хлібний дім“ Лариса Шишак. — Діти дуже добре справлялись із тістом. Ми вибрали цю рецептуру, бо це тісто по консистенції нагадує пластилін. А вони в такому віці, що займаються ліпниною з пластиліну, тому для них це було цікаво».

Зазначимо, «Хлібний дім» — це інноваційний центр хлібопечення «Компанії Ензим», який надає консалтингові послуги для хлібопекарських підприємств. Спеціалісти цього центру розробляють рецептури для промислового хлібопечення та нові види хлібобулочної продукції.

Поки дитячі булочки пеклися у центрі «Хлібний дім», спеціалісти показали екскурсантам усе підприємство. «Ми показали не лише саму технологію, але й для чого ми використовуємо дріжджі, яка їхня функція, що вони роблять в хлібі, як виглядає сама дріжджова клітина», — каже головний технолог «Компанії Ензим» Володимир Єрохін.

За його словами, сама технологія дріжджового виробництва унікальна тим, що на заводі використовують живу клітину і поступово, починаючи з пробірки та переходячи через усі стадії виробництва, одержують велику кількість готової продукції високої якості, яку відправляють не лише по Україні, але й закордон.

Також учням літнього табору на прикладі очисних споруд підприємства та унікальної додаткової анаеробної станції очищення стоків, яку зараз зводять, розповіли про важливість збереження довкілля.

Діти найбільше здивувались тому, що з однієї маленької клітини завдяки поживному середовищу виростає велика маса дріжджів, також зі захопленням спостерігали за автоматизованим процесом пакування продукції.

«У нашому таборі кожен день має іншу тему, сьогодні — „Моя ідея. Початок моєї справи“ на прикладі „Компанії Ензим“. Мета нашого візиту — побачити виробництво дріжджів одного із найпотужніших заводів. Діти сказали, що їхні батьки купують „Львівські дріжджі“ на ринку, усі знаємо цю торгову марку, бачили різні упаковки. А діткам ми хотіли показати, як працює виробництво з середини, хотіли дати можливість спробувати самотужки виготовити хлібопекарські вироби», — каже вчитель центру інноваційної освіти «Про.Світ» Руслана Михайлик.

Це не перша екскурсія на підприємство. «Ми активно і давно працюємо з практично усіма навчальними закладами. Це не лише Національний університет „Львівська Політехніка“ чи Національний університет харчових технологій, але й інші навчальні заклади з маркетингу, економіки. Студенти до нас приходять як на практику, так і на ознайомлення з виробництвом, тобто на екскурсії. Цим ми спільно займаємось впродовж багатьох років», — зазначила менеджер з персоналу «Компанії Ензим» Наталія Крук.

Опісля екскурсії діти отримали свіжовипечені булочки, які виготовляли власними руками, а також сувенірну продукцію від «Компанії Ензим».

Завантажити текст

Відео

Фотогалерея

Завантажити фотогалерею

Інфографіка

Інфографіка
Завантажити інфографіку

Цитата

«Ми запросили дітей у лабораторію, одягли в халати, дали кожному в руки тісто і показали, як зробити звичайні здобні булки. Діти дуже добре справлялись із тістом. Ми вибрали цю рецептуру, бо це тісто по консистенції нагадує пластилін. А вони в такому віці, що займаються ліпниною з пластиліну, тому для них це було цікаво»
Лариса Шишак, керівник інноваційного центру хлібопечення «Хлібний дім».
Андрій Цеглик
«Ми показали не лише саму технологію, але й для чого ми використовуємо дріжджі, яка їхня функція, що вони роблять в хлібі, як виглядає сама дріжджова клітина»
Володимир Єрохін, головний технолог «Компанії Ензим».
Андрій Цеглик
«Ми активно і давно працюємо з практично усіма навчальними закладами. Це не лише Національний університет «Львівська Політехніка» чи Національний університет харчових технологій, але й інші навчальні заклади з маркетингу, економіки. Студенти до нас приходять як на практику, так і на ознайомлення з виробництвом, тобто на екскурсії. Цим ми спільно займаємось впродовж багатьох років»
Наталія Крук, менеджер з персоналу «Компанії Ензим».
Андрій Цеглик